jump to navigation

Vilnius Challenge 2013 varžybos 2013/06/02

Posted by altsport in Baidariavimas, Kalnų kelionių sportas, Kitkas, Kliūčių trasų įveikimas, Orientacinis sportas.
trackback

DSC02698Keli žodžiai apie Vilnius Challenge varžybas 🙂 Diena prasidėjo smagiu pasivažinėjimu Pauliaus visureigiu per balas ir duobes link nuošalios vietos Neries regioniniame parke, kur palikome savo dviračius. Toliau nuvykom iki Balto tilto, kur ir prasidėjo visas veiksmas 9tą valandą. Nuo pat pradžių nuklydom ne ten kur reikia dėl apgaulingos žemėlapio legendos, pavaizdavusios starto vietą už Žveryno 😀 Taigi prabėgom porą nereikalingų kilometrų ir atitrūkom nuo visos bandos, tai teko jau visai tik savom jėgom ieškot punktų, o ne sekt kitus kaip uodega iš paskos. Tai iš šitos pusės žiūrint tai tikresnis trasos patyrimas gavosi. Prasibėgę per kelis punktus senamiestyje atvykom į Žveryną kur gavom plaukimo plokštes kuriomis bandėm saugiau prasiirt iki Neries ir už Balto tilto. Prisidraskėm kelius į Vilnelės akmenis, o aš dar ir žemėlapį pamest sugebėjau (laimei vėliau paprašęs gavau antrą iš organizatorių prie Balto tilto). Prie tilto pasiemėm savo riedučius ir nuskubėjom iki požeminės nuotekų trasos, kurios iki kaulų persmelkiančiais šaltais vandenim ėjom apie kilometrą iki šeškinės kalno papėdės. Užkilę kalnu patekom į už Akropolio esančią Uno Park virvių rungtį, kuri buvo labai jau anti-įspūdinga. Viso labo virvių lygiagretės tarp medžių virš šiokio tokio griovio. Atsižymėjimas buvo virvių trasos vidury.

DSC02704Iš ten nubėgom kitapus Ukmergės gatvės prie nedidelio prudo, o jau sekančio punkto ieškant pradėjom stipriai grybauti šukuodami mišką ant vieno iš šeškinės kalnų. Ir praradę apie valandą nusprendėm praleist punktą, kad nebeaukot likusios trasos smagumų. Taip iškart ir pasukom link Karoliniškių miško draustinio, kur eilinį sykį mus paklaidino žemėlapio legenda, nusakanti kad punktas yra lomos viršuje, nors tikrovėje tai buvo apačia. Vėl praradę dar dalį laiko miško šukavimui, bet šįsyk vis gi radę punktą nuskubėjom toliau į Vingio parką. Parke turėjom atlikt riedučių trasos dalį, bet atvykę išgirdom iš vieno organizatoriaus, kad baidarių dalis užsidarys už pusvalandžio ir nebegalėsim tęsti, jei važinėsime riedučiais. Vėl gi paaukojom ir šią dalį varžybų viso kito gėrio labui. Prieš baidares dar reikėjo pašaudyt iš lanko. Turėjau 5 bandymus pataikyt į taikinio bent jau mėlyną zoną, bet pirmų šūviu strelė įsmigo raudonoj ir mes nubėgom prie baidarės. Kažką girdėjom, kad plaukimo bus apie pora valandų iki dviračių, bet apsisukom per vieną. Pakeliui teko išspręst rebusą rastą prie punkto sąloj, kad galėtume rasti sekantį.

DSC02710Išsilaipinę prie dviračių truputį užkandom ir pamatę kad lieka apie 2 valandos iki varžybų pabaigos, nusprendėm praleist didžiąją dalį dviračių rungties vardan įvairių Montis Magia virvių rungčių. Vieną iš jų atlikom prie gaisrininkų mokyklos. Lipom į antrą pastato aukštą nuleista žarna, o po to pakilę laiptais, leidomes žemyn virve iš penkto aukšto. Sekantis pasismaginimas su virvęm buvo vėl Karoliniškių miško draustinyje – traversavom virvėmis 5 kartus tai į vieną, tai į kitą griovio pusę, atsižymėdami kiekvienoje griovio pusėje esančiam punkte iki kurių dar reikėdavo prasibėgt per nedideles kalvas.

737042_10152891383820331_975502858_o

Užbaigę, pradėjom labai smagų ir kartais ekstremalų pasivažinėjimą dviračiais Karoliniškių miško takeliais virš įvarių stačių šlaitų link Žveryno ir toliau iki Balto tilto, kur atlikom dar porą laipiojimo užduočių – užlipimą dirbtine sienelę į patį tiltą ir nusileidimą virve nuo tilto į upę. 

Leidžiantis net nepajutom kaip baigėsi virvė ir teko panardyt, o tada greitai plaukt į krantą. Pabaigai nubėgom nusileist trosu nuo VCUP stogo atgal iki tilto. 976497_10152890218360331_35707513_oPralaukę truputį eilėje vis gi gavom progą ir šią paskutinę ir vieną smagesnių dalių išbandyt. Na, o tada finišavom beveik laiku. Surinkom 36 iš 62 galimų punktų. Truputį gaila prarasto pusvalandžio pradžioje ir vėliau vos ne 2 valandų tarp 17 ir 19 punktų, kai šukavom ilgai miškus. Overall, patyrimas superinis, net nepastebėjau kaip greitai prabėgo tos 9 valandos nepertraukiamo ir įtraukiančio veiksmo. Dar galvojau kad kitamet reiktų rinktis megėjų trasą, norint nuo pradžių iki galo viską spėt surinkt, bet kitavertus geriau liksiu prie elito – daugiau įvairių rungčių ir kitų įdomybių. Kur tobulėti tikrai yra, ypač orientuojantis su topografiniais žemėlapiais.

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a comment